cinta hati dinda

bleh berkenalan??

Saturday, 8 December 2012

thuppaki....


2 weeks back...(nampak sangat outdated)hohoho...xpelah.

sebab tak tau nak watpe after blik keje,cikjue ikut my sis gi tgok wayang.mula2 tu macam malas nak ikut sbb dia cakap nak tgok cite tamil..adeh..dlm hati aku cite apela pulak...

bila tgok muka my sis yg sorg lagi kesian plak kat dia balik terperap kat umah.so....i decided,follow jela.pegi kat mines...ingat ada banyaklah cite...hmmmmmm.xde yang menarik sngt.ada james bone(cik jue dh tngok,siap tertido sbb bosan thp gaban)...coldwar,istanbul aku datang..excited gak nak tgok cite ni,tapi lewat sngt.kul 11 lebih.

akhirnya.....setelah 15minit tercongok dok pandang papan iklan movie tu...cikjue kata,kita tgok jelah cite tamil ni.nmpak mcm ok jek...cite gaduh2 agaknya.muka depan pun dah ada pistol...tambah2 tgok muka vijay..mmg aku minat pun mamat ni..


 


masa bagi tiket.....budak tgv tu ckp..eh apsal ramai plk org putih nk tgok cite thuppaki ni?aku sengih jelah...ramai ke?kami berempat je..

malu pun ada,sbb bila masuk ada yang tengok pelik...
dah duduk,tetiba ada bro kat sebelah adik cikjue tnya...

"are u sure u get into rite room?this is tamil movie u know..."

hohoho....

adik cikjue mizan dah wat muka terkejut kena tegur camtu..

" yes i know..."

aku rasa cam nak bagi jawapan skema je kt bro tu..."kita kan satu malaysia....suka hatilah nak tgok cite tamil pun."omg.....

"ooooo...so u must be big fan of vijay rite?"

ha.....yang tu cikjue sengih jelah.memg minat pun.gila tak minat...comel kot si vijay tu!!

 

cikjue risau gak tetiba kuar subtitile tamil...memg aku keluar time tu jgk.nak tgok apa klu haram jadah tak faham..tp nasib baik ada english punya subtitile..

basically...memg berbaloi kot tgok cite ni..kelakar ada,action pun ada jgk...and tak membosankan.

lagu2 dia pun best sume...layan jelah...

vijay dlm cite ni..as an indian army officer,yang balik bercuti..blik dari sempadan lah kot cenggitu...

tetiba dia berdepan dgn kes ancaman bom pengganas..so,dari situ dia start cari sape kepala pengganas tu..klu ikutkan vijay ni cam secret agent jgklah kot (DIA)..main tembak je penjahat ikut suka dia...

well biasalah.....

kalau dah hero...10 penjahat tembak dia pun,mana nak kena.tepis bullet cam tu jek..hahaha...tu yg cikjue suka tgok cite tamil tu.hero payah mati...=)

lagu2 yang aku paling suka dlm cite ni rasanya google2 ngn alaika laika....



google google 




Wednesday, 14 November 2012

aku + sweetheart

Hi...salam sume

dah lama giler aku tk update blog...why?adakah minat berblog aku telah berkubur?huhu...lum lagi.still ada lagi sisa2 berbaki..cuma masa je yg takde nak termenung depan laptop.paling tidak kalau aku online pun bkk email,pastu bermuka buku kejap..itupun setakat tengok post org len.nak update status sendiri...hmmm,takde modal.klu stkt nk update gud nite...tak payahlah kot aku rasa..=P.

org ckp...bini no 2 lelaki,mesti keta dia..tpi klu pompuan camana plak?takkan nak cakap laki plk..mcm pelik je bunyinya...so,ckp sweetheartla...hehe.my new sweetheart...bru lagi,adala dlm 2 minggu..aku pn tk pasti keta apa yang aku suka,asal tgok keta cantik...sume aku suka.=).tapi yang termampu setakat ni...encik saga flx tu jelah yang aku couple.dah ikat janji dah 9tahun...adehhh..komitmen.tu yang berat tu...

serius pening kepala.aku nak cari rumah sewa lain dalam bulan ni jugak,tapi still tak dapat lagi.nak cari area mana la ni..yang sewa murah,tak sesak sangat..my sweetheart tu,lama sket lagi dok tersadai kat bawah tu...alamatnya,memg gores dan menanglah.huhu...tak rela!

ada keta pun,aku takut nak bawak...still kena ada org sebelah.aku tk confident..watnya aku sesat camana?bawak je reti..bila nk masuk parking,fail.terhegeh2...lembap mcm siput.huhu...chaiyok2!!!kena improve your skill.......

xtau nak melalut ape lagi.k lah u olls..

sekian.

Saturday, 1 September 2012

Acai berry abc

Sape2 berminat nak order acai berry ni,bleh bagitau cikjue...k.


dalam sebotol ni ada 30biji...so,boleh makan sekali sehari...tahan untuk sebulan.



acai berry ni dalam bentul kapsul gel.telan je....bagus untuk kesihatan.kalau kata untuk kurus pun ye.tapi dia memang ambil masa jugak..mungkin sebulan boleh turun 3 or 4 kilo..cubalah ye!



Rahsia Langsing Semudah ABC. Dijamin Berkesan, Halal dan Tiada Kesan SampinganDescription Enhanced Formula with Additional Collagen Extract! Formula Tambahan – Lebih berkesan, bertindak 2 dalam 1, bukan sahaja untuk tubuh badan yang langsing bahkan dan juga kulit yang lebih gebu, tegang dan cantik. • Dijamin 100% Keasliannya Dan Kualitinya! Beribu testimonial telah Berjaya! • Halal – sumber botanik • Mampu turun sehingga 3kg dalam masa seminggu atau sehingga 18 kg dalam masa 3 bulan. • Diperbuat daripada 100% bahan asli dengan campuran buah acai beri dan ramuan herba tumbuhan tradisional terpilih • Tidak ada kesan sampingan seperti sering ke tandas, pening kepala dan tidak menganggu rutin harian anda. • Telah terbukti bahawa buah acai berry memiliki banyak kandungan yang sangat berguna bagi tubuh seperti omega6 dan omega9 yang berguna mengurangi ancaman serangan jantung, dan juga kandungan lainnya seperti fosfor, kalsium, potassium, vit B1, vit B2, dll • Kaya akan serat sehingga membuat kita cepat merasa kenyang dan mengawal nafsu makan dengan efektif • Tidak perlu melakukan senaman • Tidak perlu berlapar, anda masih bolah makan seperti biasa.• Dapat meningkatkan metabolisme tubuh dan mempercepatkan proses pembakaran lemak tubuh.• Membantu mengurangkan risiko penuaan. Kulit menjadi lebih kenyal, awet muda dan berseri.Siapa yang harus membeli ABC +Plus? • Wanita/Lelaki yang menginginkan bentuk tubuh yang menawan dan sering kali tertipu dengan produk-produk lain yang kurang berkualiti. • Wanita/Lelaki sibuk dengan tugasan harian sehingga memerlukan supplement yang efektif tetapi memberikan hasil yang menakjubkan.• Sudah mencuba pelbagai produk langsing, pergi ke pusat pelangsingan tetapi masih tidak mendapat hasil yang diingini. Kandungan : • Buah Acai Berry asli , • Ekstrak Kolagen Marin • Aloe Vera • Chitosan, • Garcinia Camboga • Serat Fiber • Green Tea. Spesifikasi:• 500mg x 30 softgels Cara penggunaan: • 1 kapsul setiap pagi hari sebelum sarapan, diminum dengan air suam 8oz. Seeloknya ketika perut kosong dan 30 minit sebelum sarapan pagi.Pantang Larang• Tidak sesuai bagi penderita penyakit jantung, darah tinggi, stroke, hati, ginjal, hyperplasia, glaukoma, sawan (epilepsi). • Tidak boleh diambil bersama ubat lain seperti panadol, antibiotik atau ubat pelangsing yang lain. • Tidak sesuai bagi wanita yg sedang hamil. Ibu menyusu dikehendakki minum kuantiti air yang banyak .Perhatian: • Tambah kuantiti pengambilan air ketika mengambil ABC +Plus. • Digalakkan untuk tetap makan meski tidak berasa lapar, makan sedikit sudah memadai untuk bekalan tenaga dalam badan..Banyakkan pengambilan buah-buahan. • Tidak digalakkkan mengambil ABC apabila daya tahan tubuh sedang lemah/sakit.
PROMOSI 1 BOTOL ACAI BERRY
ABC RM90 FREE POS::

1 botol : RM 90

0133620419 UTK ORDER

entry paling malas...copy and paste aje..huh...gud nite sahabat sume =)

bawal exclusive..memang exclusive


Sape2 yang minat tudung bawal...mesti suka klau tengok koleksi tudung2 dari bawal exclusive.memang cantik sangat2!!

sebelum ni..yang cik jue tahu,tudung bawal keluaran adijuma aje.itu pun ok jugak.simple yet so nice.then,satu petang..masa aku tgh beratur tunggu teksi kat lrt salak selatan tu,adalah ternampak kakak sorang ni...
dalam hati..."cantiklah pulak tudung dia...beli kat mana ni???"

dasar pompuan kan!!..terus berkenan.ikutkan hati rasa nak cuit bahu dia,pastu wat2 muka selenga je tanya.tp malu la plak kan.so,aku curi2 tengoklah...tgok dkt tudung dia,ada tag terkeluar BAWAL EXCLUSIVE.yes!!!tau dah..nanti google..=)

tudung bawal exclusive ni jenis berhias sket..dgn batu2 swarovski.lip lap lip lap kau jahhhhh....klau pakai tudung ni.hehehe....meh nak tunjuk sket..


tetiba ada anne ngasri plak kat sini...comel kan dia bila dah bertudung?



yang kaler biru ni betul2 cikjue dah jatuh cinta.........nama dia bawal polkadot.plez sape2 tolong belikan untuk cikjue?hehe..
















kalau nak beli,pegi je dekat dia punya kedai.alah..depan sogo tu jek..macam2 pilihan kaler and corak ada...ataupun bukak bawal exclusive punya facebook.tapi jangan terkejut lah kalau tengok harga dia...memang agak mahal.mungkin sebab cantik dan berkualiti.cikjue pun tak pernah beli lagi tudung ni...so,tak tahula either harga dia tu berbaloi atau tidak.teringin sangat2,tapi bila fikirkan price tag yang tergantung tu.....tetiba macam ada penyakit darah rendah.aku rasa pitam nak pengsan.hohoho

tak mampu lagi la nak berbelanja banyak hanya untuk sehelai tudung.....

bagi yang mampu............sila lah.sila..........=)

sekian.

Sunday, 26 August 2012

benci penipu!!

salam...

hari ni pun mood tak baik jgk..huh..cikjue ni,hari2 moody.kalah makcik yang dah monopouse!

ntahla..bkan saja2 aku nak bad mood..keadaan yang memaksa.ada org yang dah berjanji......tapi tak tepati.itu yang buat cikjue hangin tu..memang tak suka la camni..

dah la mungkir janji,pastu boleh plk wat senyap.call tak nak angkt!where's on earth are u????ke dah mati dh?haaa...mulalah mulut nk jahat.sabar aku pun ada had jgk..hishhh.dhlah,bencilah dengan manusia macam ni.tak nak kawan!baik kawan dengan kucing..lg bagus,tak nyakitkan hati.

balik kampung masa raya hari tu,bedak compact tertinggal la pulak...bedak pn nk cite?.satu hal plk nk kena beli bedak lain..adehh..korang pakai bedak compact ape eh??aku pakai yang murah biasa2 je..janji selesa dengan kulit muka.esok lusa kena gi cari kat watson ke guardian la..walaupun memang aku gi opis tak make up tebal 4 inci,tapi takkan la aku nak gi keje ngn muka sememeh tak berbedak.hoho...agak-agak la kan..tidak!

nak beli yang mana eh???

Mineral Power™ Powder Foundation 1 
Maybelline
mineral powder foundation 


Simply Perfect 2 Way Cake


Simplysiti

Simply perfect 2 way cake


IN2IT


sambung balik citer si penipu tadi,tetiba dia call...........n dengan simplysitinya ckp sorry kat aku.kata ada banyak keja...tak sempat nak call td...huh..sewel!

memang aku cukup benci spesis macam ni...dh berkali2,wat perangai macam ni..dr kau mintak maaf ngn aku,baik kau pegi terjun lombong!

agak kasar coretan kali ni....tp tkpelah,tutup mata,tahan telinga jelah eh.sorry kengkawan=)

Friday, 24 August 2012

my lovely...kechik

Remember kechik?my dear cute cat.......huhu.masa balik kampung hari tu,dia sakit.tak taulah kenapa,salah makan ke,termakan racun ke ape..terus lembik,lemah longlai.

Aku sampai umah ptg rabu tu,tengok dia lain macam dah.nak jalan pun tak larat...macam menggigil je kaki tangan dia..jalan setapak dua,dah rebah terduduk..pastu,jalan mengundur berpusing2..macam kena sawan pun ye.risau sangat tgok dia...ma aku kata,dr tengahari dia letih macam tu..


malam tu,macam ni lah dia...terbaring aje.tapi dia tido tak boleh mengiring..bila pegang je,dia merengus...marah,macam sakit pun ye.dia bangun pelan2 nak jalan,tapi rebah lagi!mata dia pun macam tak nampak.aku dok lambai2 tangan depan dia pun,dia senyap aje...huhu..kechik,whats wrong wit u?


Pagi esoknya,kechik macam dah sihat sket.dia bangun pagi makan nasi..minum air..banyak pulak tu dia makan.lega aku tengok dia dh boleh minum air sendiri.cuma dia wat perangai buang air pulak!


Time tengahari,dah terjelepok dah..dia letih sangat2.Sampai tak leh nak bangun,tak leh gerak lansung...perut dia je yg bergerak kuat.mcm dia nafas ikut mulut..lidah pn dah terjelir-jelir.whuuuaaaahhhhh..kechik bangunlah!!!bangunlah..!!janganla mcm ni...tak tau nak watpe dah...last2 ma suruh belah buah kelapa,bagi dia minum air kelapa.Aku suap air kt dia pakai straw..habis jgk separuh gelas aku bagi dia telan.
kalau tengok gaya,memang macam dah nak mati...nak bawak gi klinik,aku tak tau ada klinik haiwan tak dkt pasir mas.

mak aku siap pesan lagi masa dia nak kuar,kalau dia mati nanti gali lubang la..kebumikan..

hhuuuhuuu...tak sanggup kehilangan dia lagi..

kechikkkk....bertahan lah...

adik aku yg kat politeknik kb pun balik petang tu..semata-mata nak tengok dia.

yelah..sume orang sayang kechik...

our sweetheart
.
.
.
.
.
.
.
keesokan harinya


alhamdulillah..........dia dah ok sket.dah boleh jalan macam biasa..cuma mcm slow sket.takpela,at least tak seteruk semalam.see....letak air kt depan dia pun,dia wat bodoh je,tak nak minum.nasi pun tak selera nak makan lagi.


he's getting better.....

tengah berehat,tido ajelah keja dia...rehatlah ye puas2.......sampai betul2 sihat.

~ love u kechik ~



mode:jiwa kacau

selamat hari raya.........................

ni hari raya ke berapa dah?slalu ketinggalan la aku ni.nk wat cmana, busy kt kampung... tak sempat online.teruknya..mcm ni nk jadi blogger berjaya?lupakan jelah........=P

hari ni dah start keje dah..........huh..still raya blues.takde mood nk keje..tambah2 bila tengok figure aku yang makin worst off,lagi la rasa nak pengsan.ahhhhhhhhh...lupakan jelah.wat serabut kepala...sakit jiwa je.ingat aku hidup nak pikir pasal kerja,pasal duit aje ke?

banyak menda lain lagi yang lebih penting.

actually,something stuck in my heart.......in my head..terkepam aje dlm diri ni.aduhhhhhhh...

klah...sekian.memang takde mood nak bercerita hari ni....sorry kengkawan sume

nite


Saturday, 4 August 2012

duit raya aku.....


Pejam celik...dah nak raya dah.lebih kurang dua minggu aje lagi..jadi ramailah cik kak n cik abg kita yang nak tukar duit raya.termasuklah cik kak yang ni...hehe.tapi tahun ni,agak sadis jgklah...takde bajet sangat.huaaawwwaaahhhhh!!!!

takde ke org nak bagi duit raya dekat aku sblum raya ni??boleh la wat shopping raya=)

baju raya je ada...

kasut takde lagi....tudung tak de lagi..nak beli kain telekung baru,pun tak beli lagi.....

bila nak beli ni...takde masa.tiap2 hari blik keje lewat..weekend smlm pn keje..

betapa aku kesian kan diri aku sendiri skrg....

ya allah..kuatkanla aku..

hr jumaat lps,dah dpt dh duit raya yg kitaorg nak tukar...tapi tak de duit baru..geramnya.nak duit 20 hinggit pn tk dapat.seringgit je yang ada.....


tak dpt tukar pn tkpelah..janji dpt amik gmbr..


hari ni nak bukak puasa dgn ape yek???


Thursday, 26 July 2012

Sakit Hati aku.....

Puasa2 ni,kurang pahala kalau mulut asyik dok pot pet2 membebel tak tentu hala kan.hmmm...tp hari ni betul2 wat aku geram,sakit hati sangat..dengan manusia bongok ni!

why...what happend?ni la nak cite kt korang..tak tau nak cite kat sape dah.huhu..

cenggini...dr hari ahad lagi aku sakit tekak sebenarnya..tak taulah kenapa.asyik dok batuk,rasa gatal tekak..rasa mcm dh bengkak aje kat kerongkong aku ni.selsema dh ok,dtg penyakit sakit tekak.banyak pula dugaan aku di bln puasa ni.semalam,rasa nak pengsan tunggu time nk balik keje kul 5.45..smpai dah tkleh keluar suara.nasib baiklah manager aku baik hati bagi balik..tak larat dah aku nak wat ot smpi 8.30.

hari ni,gigih jgk bangun pegi keje..walaupun rasa macam org bisu aje pagi tadi.suara aku dah tk keluar.mcm mn nk wt keje cmni..tp takpelah,pegi jgk.kalau terus ckp mc nanti diaorang tk percaya...tak pasal2 kena marah.smpi aje,lps morning spirit...aku turun gi klinik kt tngkt 5.Doc kasi ubat strepsil ngn antibiotik.baik pulak kakak doc tu bagi mc..aku tk mntk pun.rezeki jgn di tolak...tak pyh nak tunjuk baik sangatla kan.dah dpt mc tu..balik jela.

yang buat aku sakit hati skrg ni.........

supervisor aku tula..ape masalah dia sbnrnya?memg dia wat muka kerek aje dr pagi.ms aku ckp nk gi klinik lagi dia dh wat muka.bila aku ckp dpt mc,pastu nak balik..lagila dia hangin...masam aje.tariklah muka tu,ingat aku heran?lantak kau situ.aku mcm biasalah..muka takde perasaan.hepi ke sakit ke,marah ke..mcm tu jelah muka.toya..tu yg dia bengang tu agaknya.

bfore balik,aku saja je singgah kt meja kwn aku,juz nak ckp kt dia aku nk balik.then suddenly ada suara sumbang nenek kebayan panggil aku...

"ju..you nak balik ke..nak chit chat kat situ??"

pheaahh...menyirap betul...darah merah dlm tubuh aku ni.naik ke kepala...fine!aku taulah nak blah..tak payah nak halau2..bkn aku kacau bdk tu wat keje pn.ckp sminit pn tk smpai.td aku tercongok kt meja dia,haram dia nak pandang muka aku.cibuk dok explain keje kt bdk baru tu.tk leh dah nk toleh kt aku yg nk bg borng mc ni..saje aje nak cari pasal...

mesti dia ckp bdk ni nk wat keje mls.sakit tekak sikit pn dh nk blik.klu suruh gi sembang ngn kawan tu ada plak suara!

mcm tulah agaknya yg tersirat kt hati dia...klu dia kesian kt aku,mesti dia ckp baik2.

benci..............................

tak taulah mcm mana nak ngadap dia esok.menyampah betul...

tolonglah....aku nak berhenti!nak bhenti!nak bhenti!!!!!

waaaaargghhhhhhhhhhhhhhhhh........*nangis mcm mati kucing....

makan coklat lah dulu..hilangkan marah..pastu baru telan ubat plak..



sedap!!!!!!!


Sunday, 22 July 2012

salam ramadhan




salam............




Hari ni second day kita semua berada di bulan ramadhan.alhamdulillah...kita masih di panjangkan umur,dan berjumpa lagi dengan bulan yang mulia ini..selamat berpuasa........

Smlm cikjue tak sempat nak wat entry...bkn semalam jek,dah bermalam2 dah tkde entry baru.hehe...=P.Betul2 takde masa,penat sangat dengan kerja...pergi pagi,balik malam..lama2 cikjue boleh pengsan kalau macam ni.*hwuaaahhhhhhhhh...nak nangis guling2.tak dapat time kenyataan.knp org len bleh blik awl,aku tak??

jadi macam mana azam tahun ni?harap2 dapat jalankan ibadah puasa dengan lebih baik berbanding tahun lepas.bukan setakat puasa aje,amalan lain pun kena la improve sama.cikjue tujukan ni,utk diri cikjue sendiri dan kwn2 sume jgk.hehe..


checklist kat atas tu.....hmm...sama2lah kita perbanyakkan amalan kita di bulan ramadhan ni.





Saturday, 7 July 2012

cinta hingga ke syurga

Tengok tajuk entry aku kali ni,macam tak leh blah kan.macam tajuk novel pun ade.tapi don't worry,kali ni bukan sesi review novel ye...itu lain kali,sbb aku takde beli novel baru.ekonomi merudum skrg.ok stop!get into da track....

Kebelakangan ni,makin ramai kawan cikjue yang dah berkahwin.yelah,umur pun dah makin bertambah,bukan berkurang.So happy to see them all getting married with their loved ones.Jelesnya....tapi aku doakan semuanya bahagia hingga ke akhir hayat.Cikjue ni,tak taulah bila pulak nak sampai seru...*doakan cikjue ye semua...

Bila tengok pasangan pengantin baru,Irma Hasmi dengan suami dia,sejuk rasa hati..tak tahu kenapa.Cik jue dah tengok pic pernikahan diaorang dekat blog-blog lain.malas dah nak tempek kat sini.hehehe...Irma hasmie cantik sangat...Tapi first time tengok video pernikahan mereka dekat blog cik epal.sesape yang blum tengok lagi,enjoy................kt bawah ni ada.


Memang awesome!!rasa kita pulak yang excited nak menikah..*senyum sampai telinga.kenapakah??tengoklah sendiri yek.
Budak umah aku,si nieza ni pun dah terjerit-jerit tengok video irma.katanya cantik....menarik..tertarik...yelah,suka hati kaulah minah oiii...mentang2 dia dah nak nikah lepas raya ni.bolehlah kalau nak wat video macam ni.nikah sekali je kot seumur hidup.apa lagi nieza,blehla tempah team Awan studio Malaysia tu..hebatlah diaorang.



Pre wedding punya video pun sweet sangat.....terharu..touching plak rasa..hai,layan jelah perasan selagi boleh layan.apa pun...cikjue ucapkan tahniah kepada irma hasmie dan suaminya,redza.*walaupun irma hasmie mungkin tak bukak pun blog cikjue..takpe...

~ Sekian ~




Friday, 6 July 2012

HIJAB BEAUTY CONTEST

Salam.....

Ini kali pertama aku join contest.Join je,apa salahnya kita support kawan-kawan blogger yang lain kan.Sekarang,dah ada banyak stail pemakaian hijab.Pilih aje gaya mana korang suka..nak yang simple macam tudung bawal ke,nak belit-belit pashmina ke,nak pakai ala-ala yuna ke...up tu u!jom kita berhijabista!!hehe...ckp jelah kan.aku memang,propa je lebih...suka sangat beli tudung,itula...inilah..pastu sangkut dekat hanger belakang pintu.bila nak keluar,tudung bawal tu jugak yang kau iron kan?malaslah...nak belit2.huhu*see....betapa malasnya ini perempuan?jangan tiru macam dia k.=)

ok,berbalik kepada contest kita ni....kak aish cakap,suruh wat entry hijab beauty contest.pastu letak banner kat bawah ni kat entry kita.


Pastu letaklah pic kita yang pakai hijab...........macam budak kat bawah ni.comel tak dia???*perasan betul dia ni.kenapakah???hehe



Okey..pada kawan2 len yang berminat,bleh bw and follow dulu blog kak aish.bleh tengok term & condition,hadiah..and all info about this contest.sambil tu bleh la nak usha2 ke nak shopping tudung kat sana.
Tarikh tutup penyertaan 31 julai 2012.



~ jomlah join sekali ~









Thursday, 5 July 2012

Anak kucing comel



Chakkkkkk!!!!!!!! Ha...tengok,bdk mana plk ni yg cute sangat ni?first time jumpa,dah fall in love gitu dengan si comel ni.hehe...sampai lupa terus dekat si kecik*uishhh klu kechik dengar mesti merajuk guling2 tak nak balik umah dah..but,he's not mine..nenek aku punya la..huhu.Lepas kechik dah beransur baik hari tu,aku dengan senang hatinya tinggalkan dia..remember my unty,gi kl nek ketapi kt Stesen keretapi wakaf bharu..??hmmm..thats why la..takde orang kat umah nenek.dia sorang jek.so,it's my turn la skrg utk tmnkan nenek kat umah dia..sampai2 je,dah nampak si comel ni..apa namanya pn aku tak tahu,cari-cari surat beranak pun tak jumpa.sbb dia comel aku panggil dia comellah...


See.........so sweet.manja betul si comel dengan mak dia.geram betul tengok,rasa nak laga je kepala dua-dua.hehehe..jht tol la.


aku suka tgok si comel sbb mata dia mcm pakai celak...and hidung dia yang kaler pink.cute sangat!!!


elehhh...sukalah tu,mak dia syg dia...


keje dia asyik tido aje kalau tengahari..mula-mula tido memanglah sopan gayanya...
.
.
.
.
kemudian


entah apa gaya la dia ni tido..



elok sangatlah tu menguap macam tu???cuba sopan sket..tutup mulut tu.berapa kali nak ajar etiquette ni??


wahhhh...senang hati kau ye...siap dok main buai laju2 lagi.tak tahannya nak dok sorang jek.kalu aku dok skali mencakar-cakar dia nak terjun lari.kalau aku letak dia sekor2 je..elok plk duduk.takde kalut nak wat aksi terjun tiruk bagai...eiiii..geram pulak aku ngn dia ni.dahlah comel..rasa nak lempang 40x!!



ni lagi satu perangai dia yang aku perasan,suka sangat pegi dok cium2 tiang ni.motif???ntahlah..puas aku tanya,takde plak dia nak jawab...kang tanya bnyak kali kang,nenek kata aku gila plak..


hah...gulinglahla..macamlah nak amik dia sangat!tak nak pun....wat muka terkejut,macamlah aku ni rupa cam jebon..akak ni,muka comel macam kau jgk.yg nk tkejut sangat tu kenapa???grrrrrrr....





muka bangga dpt garu-garu..yg kat blakang tu abg si comel,tp dia sombong.tak leh g dekat pun,terus lari macam nampak hantu!huhu...dahlah,mesti korang tension kan.masuk blog cik jue je tengok muka kucing.takpelah...............i love cat very2 much...



s.e.k.i.a.n




Stesen keretapi wakaf bharu.....

salam.....hi sume..

lamanya tak update blog ni.Since last week jue balik ke kampung,memang tak bukak laptop langsung!

juz enjoy da moment at my hometown.......feel free,fresh...and got more energy,rasa macam dah tak nak balik kl dah.huhu

untuk entry kali ni,takde ape pun nak cite...tengok pic jelah eh.korang dengar jue membebel,merepek meraban pun bosan jgk..=)

Masa balik hari tu,kebetulan my unty nak ke kl..so,we all hantar dia kat stesen keretapi wakaf bharu.Dah lama jugak tak pegi sana..tiket pukul 7 malam.Tapi awal2 lagi kitaorang dah sampai sana.kul 6 dah ada tercongok kat stesen tu.dkt sejam lah melangut menunggu ketibaan ketapi...


ok.baru je sampai..dah pukul 6 petang,tapi masih lagi panas...in da photo,watak utamanya my bro and sis.emi dgn mek ya...


belum pape korang dah pau maklong kat kedai depan.bertuah punya budak!ptg2 hari minum air susu??


pic ni.........hahahahaha.nthlah,susah nak describe.ni maklong tgh bagi briefing ape ptg2 hari ni..si emi siap bercekak pinggang lagi.khusyuk bebenor dia mendengar..bincang ape eh anak beranak ni?



My sister........only wit her handphone.bdk2 skrg...biasalah..masuk jamban pun bwk hp,apatah lagi ke stesen keretapi.of cozlah kena update status..tak gitu?


i got two NIPS,YEAYYYY!!!eleh..mcmlah kakak dia ni nak sangat.....


Mana satu nak makan dulu??yg biasa ke..yg ada kismis?


PEACE!!!!!


Dah bosan tahap gaban dah ni memasing..


ketapi dah sampai.......tp bkn yg nilah.Ini ketapi angkut barang kot...mcm buruk je..ngeh3


PEACE lagi.....


manalah ketapi ni tak sampai2 lagi.........dah puas emi tunggu.kehulu kehilir budak ni.mengalahkan pakcik pengawal ktmb..



Kita makan dulu.........


bilakah penantian ini akan berakhir?


Sunset di stesen keretapi wakaf bharu.....


muka siyes penat....letih sangat menunggu.haha
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Okey..................

dah sampai dah pun Express Wau...

BYE mak long................!!!!!

~ have a nice journey ~




Thursday, 14 June 2012

Bio-essence tri action aqua boost starter kit


Siapa pernah guna produk bio-essence ni?aku baru je cuba..mungkin dlm sbln lebih mcm tu.tnggal sket aje lagi perabihkan menda alah ni..lepas ni,konpem muka cikjue lawa mcm scha alyahya*pengsan+perasan!!haha

Tapi memang cikjue rasa bagusla bio essence ni.dulu memang kulit aku agak kering,selalu je menggelupas.klu dh menggelupas tu,memang gatallah tangan aku nak kutis2..then,hasilnya..memang muka jadi merah.pastu pedih gila..rimas betul.

Terfikir jugak,aku dok kutis2 muka ni..jd mcm kulit bwg plak muka aku.lama2 kulit jd nipis..horrornya!Then..suatu petang yang damai,time blik keje..aku pergilah melawat ke watson dkt bangunan The Mall..tgok2 produk apa la yg aku nak sental dekat muka,biar elok sket mcm muka org lain.huhu..

Tada!!!

Bio-essence tri action aqua boost starter kit


sorrylah pic tak clear sngat..kamera cam hampeh je tepon aku tu..


Sebab harga dia pun tak mahal sangat,i choose this one.*dasar kedekut plus sengkek.kuang2
Kira oklah..dlm starter kit dia,sume ada.lagipun,aku kan nak cuba dulu..klu ok..nanti bolehlah beli lagi.

Dlm bio-essence starter kit ni ada :-

1.Complete cleansing milk
2.Active nourishing emulsion
3.Intense eye cream
4.Cell renew essence
5.Hydra nourishing lotion
6.All day hydra nourishing cream
7.Complete nourishing sleeping mask



Kalau nak beli set lengkap pun bleh..botol dia besar2 gabak sume.agak mahal jgk la harganya

Tapi seriously aku suka dengan tri action aqua boost ni.tak rasa melekit,tak berminyak...memang best je pakai.Rasanya lepas pakai seminggu,kulit dah ok.tak menggelupas dah*acecehhh..bajetla kan..
kalau ada duit,nak beli set dia yang kat atas ni..ermmmm



Perlu ke letak pic ni?motif?ntah....sumenya aku suka pakai.haha


budak comot!!!!!!!!!!!